Het geheim van woongenot voor bewoners of gebruikers binnen een VvE

Het geheim van woongenot voor bewoners of gebruikers binnen een VvE

In je eigen woning heb zeggenschap over je woongenot. Bijvoorbeeld door het inrichten van een gezellige woonkamer, het goed schoonmaken van je woning en het tijdig uitvoeren van onderhoudsklusjes. Als je in een appartementencomplex woont is een Vereniging van Eigenaren, oftewel een VvE, hier ook een belangrijke partij bij. De VvE is onder andere verantwoordelijk voor het onderhoud van het complex. Ook voor bijvoorbeeld verduurzaming van het gebouw is de VvE verantwoordelijk. Dat zijn allemaal zaken die voor jou als bewoner en gebruiker van het complex van groot belang zijn. Zonder voldoende onderhoud krijg je immers last van achterstallig onderhoud. Dat belemmert je woongenot zeker. Maar een Vereniging van Eigenaren beheren kan flink wat werk opleveren. Hoe zorg je ervoor dat het beheer van de VvE goed gedaan wordt zonder dat het jou teveel tijd kost? Je leest het in dit artikel.

Een slapende of actieve VvE

Weet jij of de VvE van jouw complex slapend of actief is? Een slapende VvE vergadert niet en onderhoudt het gebouw dus ook niet. Wel is elke VvE verplicht om jaarlijks een bedrag opzij te zetten voor groot onderhoud. Maar als er vervolgens niemand is om dat geld goed te besteden, komt het alsnog niet goed terecht. Daardoor gaat het woongenot voor bewoners van een complex met een slapende VvE vaak hard achteruit. Niemand wil in een slecht onderhouden gebouw wonen. Een actieve VvE vergadert wel minstens één keer per jaar. Het beheer en het onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het gebouw worden goed in de gaten gehouden. Maandelijks maken alle eigenaars geld over voor de gezamenlijke kosten. Hierdoor kan bijvoorbeeld de gevel of het dak tijdig vervangen worden, als dat nodig is.

Een VvE beheren zonder gedoe

Een slapende VvE is eigenlijk voor geen enkele eigenaar of bewoner goed. Op tijd onderhoud plegen is nodig om problemen te voorkomen en het woongenot te verzekeren. Maar wat nou als er niemand in het complex is die de verantwoordelijkheid op zich wil nemen? Het goed beheren van een VvE kan immers best veel tijd en moeite kosten. Gelukkig kun je in iedere grote stad in Nederland je VvE Beheer uitbesteden. Woon je bijvoorbeeld in Amsterdam? Kies dan voor VvE Beheer in Amsterdam. In overleg wordt er gekeken welke taken uitbesteedt moeten worden. Zo blijf je wel de controle behouden, maar hoef je zelf niet al het werk te doen. Dat zorgt voor extra woongenot voor alle bewoners, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Een echte win-win situatie dus!

Bezit jij je eigen woning? Zorg er dan voor dat de VvE actief is en minstens een keer per jaar vergadert. Wil je het VvE management liever uitbesteden? Zoek dan naar een professioneel bedrijf die dit voor jou kan doen. Door je VvE management uit te besteden heb je minder zorgen over het complex en beleef je meer woongenot. 

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *