Haartransplantatie in een notendop

Het kan een bron van onzekerheid zijn, kaal worden. Wanneer je gewend bent aan een volle bos haar op je hoofd, dan kan het nogal hard aankomen wanneer je kale plekken begint te krijgen. Meestal begint het kaal worden van het hoofd bij de kruin of bij diep wordende inhammen. Gelukkig kunnen we hier tegenwoordig iets aan doen door middel van haartransplantatie! Maar wat is dat precies? En hoe werkt het? En wanneer kom je hiervoor in aanmerking? Daar vertellen we je in deze blog graag meer over, dus lees vooral verder!

Waarom haartransplantatie laten uitvoeren?

Veel mensen hebben er last van, kale plekjes. Hoe ouder we worden, hoe meer haar we verliezen. Het kan dan ook een grote bron van onzekerheid zijn en dat is natuurlijk vervelend. Haaruitval is echter heel normaal. Per dag kun je wel 150 haren verliezen! Je vraagt je misschien af; hoe zijn mensen dan niet kaal? Dat komt doordat er per dag ook erg veel nieuwe haren worden aangemaakt. Bij kalende mensen komen er echter minder nieuwe haren terug. Om die reden ontstaan er kale plekken. We zien dit vooral bij mannen wanneer ze ouder worden, maar bij vrouwen gebeurt dit ook.

Door middel van haartransplantatie kunnen deze kale plekjes echter verholpen worden! Het kan hier zowel gaan over kale plekjes op het hoofd, maar ook over kale plekjes door een litteken, of waar simpelweg geen haar meer groeit. Zo zijn er dus verschillende manieren waarop haartransplantatie kan worden toegepast en zo worden er dagelijks veel mensen geholpen!

Hoe werkt haartransplantatie

Een haartransplantatie kan best even duren, omdat het een erg nauwkeurige behandeling is. Deze nauwkeurigheid zorgt ook voor het beste resultaat. De behandeling werkt als volgt; in de meeste gevallen wordt je haar verplaatst van je achterhoofd naar de kalende plek. Je achterhoofd is meestal de plek waar het haar nog redelijk goed groeit, dus je zult vrijwel geen verschil merken wanneer daar wat haren worden weggehaald. Je achterhoofd heet in dit geval het ‘donorgebied’. Het haarzakje wat verplaatst is kan vervolgens op de kalende plek weer haartjes laten groeien, waardoor de kalende plek verminderd wordt. Wel moet je er rekening mee houden dat er verschillende voorwaarden zijn waaraan je moet voldoen om een haartransplantatie te ondergaan. Zo moet er genoeg haar zitten in het donorgebied wat naar de kalende plek wordt verplaatst. Dit haar moet bovendien ook van goede kwaliteit zijn.

Voordelen van de behandeling

Het grootste voordeel van een haartransplantatie is natuurlijk dat je weer haar hebt op de kale plek! Dit zorgt ervoor dat je je weer veel zelfverzekerder voelt. Je ziet er hierdoor weer jonger uit en je hebt er bovendien jaren plezier van! Ook is het goed om te weten dat de behandeling geen pijn doet en je kunt dezelfde dag weer naar huis. In de meeste gevallen herstelt de huid ook erg snel dus je zult er niet voor een lange periode last van hebben. Daarnaast wordt je eigen haar gebruikt voor de transplantatie, waardoor het er natuurlijk uitziet.

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *