3 tips voor studenten die een baan zoeken tijdens corona

Iedereen weet dat we in een hele gekke en vooral bizarre tijd leven op dit moment. Er heerst een wereldwijde pandemie welke een onbeschrijfelijke invloed heeft op de bevolking. De pandemie heeft niet alleen invloed op het sociale aspect, maar zeker ook op de economie. Studenten kunnen nu zelden een leuke bijbaan of een uitdagende stageplaats vinden naast hun studie. Dit is natuurlijk een groot probleem. Daarom hebben wij voor hun een aantal tips op een rij gezet die de kans van slagen kan vergroten.

  1. Niet op één paard wedden.

Dit is een veel voorkomend spreekwoord die je vast wel eens van je ouders hebt gehoord. Hij klinkt heel cliché, maar toch is het echt heel belangrijk. Zeker in deze tijd moet je je kansen spreiden en niet ‘op één paard wedden’. Zoek een aantal leuke bedrijven uit en solliciteer bij allemaal. Zorg dat je uiteindelijk bij meerdere bedrijven aan de slag kan, zodat je de luxe hebt om te kiezen. Als je bij één bedrijf solliciteert en deze kiest uiteindelijk niet voor jou, ben je misschien te laat en heb je geen baan of stage.

  • Duidelijk en opvallend CV

Dit is iets wat vaak wordt onderschat en als minder belangrijk wordt gezien. Echter blijkt uit onderzoek dat werkgevers wel echt duidelijk van tevoren een mening vormen door middel van de CV. Als jij een verzorgd en duidelijk CV opgestuurd hebt, begin jij bij je sollicitatiegesprek al met een pluspunt. Als je zelf echt graag wilt opvallen, kan je ook een video CV maken en opsturen. Zo ben je origineel en spring je er gelijk uit.

  • Connecties

De laatste tip die we jou willen meegeven is: maak gebruik van de connecties die je hebt. Misschien heb je wel iemand in de familie of gewoon iemand die je kent die je verder kan helpen. Denk dan bijvoorbeeld aan een vriend die al bij dat restaurant werkt waar jij ook zo graag wilt werken of je eigen vader die een eigen bedrijf heeft waar je graag stage wilt lopen. Deze mensen kunnen in deze tijd net dat ene zetje geven, zodat jij toch je bijbaan of stage hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *