5 redenen om vandaag nog te beginnen met sporten

5 redenen om vandaag nog te beginnen met sporten!

Sporten is gezond. Dat weet iedereen. Toch blijkt uit onderzoek dat veel Nederlanders nog steeds te weinig bewegen. Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat het aantal zittende beroepen stijgt. Hierdoor komen we niet iedere dag aan het minimum van 30 minuten beweging per dag. Hoog tijd om hier dus verandering in te brengen. Wie regelmatig sport zal immers heel veel positieve veranderingen in het leven en de gezondheid kunnen ontdekken. Heb jij nog wat extra stimulans nodig om te beginnen? Twijfel je nog steeds om die vechtsport winkel binnen te stappen en de nodige materialen en outfits aan te schaffen? Wij geven 5 redenen die jou zeker over de streep zullen helpen!

1.    Je mag meer eten

Ben je dol op eten en is het jouw ultieme wens om alles te kunnen eten zonder aan te komen? Dan helpt sporten jou alvast in de goede richting. Natuurlijk is alles kunnen eten een utopische gedachte, maar meer eten kan zeker. Als je regelmatig sport kan je extra veel calorieën verbranden. Deze calorieën mag je dus extra eten, zonder dat je hierdoor in gewicht zal aankomen. Zo kan je al snel 500 tot 1000 calorieën per dag extra eten. Genoeg ruimte dus voor een extra bakje chips op de bank of een lekker broodje kroket.

Bovendien is sporten ook een geweldige manier om je gewicht in balans te houden. Laat je je regelmatig gaan in het weekend en is het daardoor lastig om je gewicht stabiel te houden? Een dagje uitbundig sporten zorgt voor wat extra ademruimte. Bovendien kan je jouw favoriete sport ook gebruiken om alvast ruimte te maken als je een keertje uit eten gaat of lekker op stap gaat.

2.    Minder stresshormonen

Veel mensen in Nederland kampen met overmatige stressgevoelens. Doordat er steeds meer van ons verwacht wordt is het soms moeilijk om de juiste balans te vinden. Als je veel last van stress hebt, kan sporten zeker bijdragen aan een prettiger gevoel. Je hebt vast wel eens gemerkt dat je na een uurtje intensief sporten direct lekkerder in je vel voelt. Dit komt doordat je naast vocht ook heel veel stresshormonen afvoert. Bovendien maak je tijdens het sporten endorfine aan. Dit is een natuurlijk hormoon wat maakt dat je je gelukkiger voelt.

Intensief sporten is overigens niet noodzakelijk. Ook als je een uurtje krav maga voor beginners volgt kan je dit resultaat bereiken. Zolang je maar intensief met je lichaam bezig bent, zal je direct resultaat merken.

3.    Voorkom problemen met spieren en gewrichten


Sporten is natuurlijk ook gewoon heel goed om je lichaam soepel te houden. Zeker wanneer je overdag weinig beweegt is het heel prettig om regelmatig op een andere manier in beweging te komen. Tijdens het sporten gebruik je je lijf op een geheel andere wijze. Dit zal in het begin wel wat klachten kunnen opleveren. Je lichaam is dit immers niet gewend. Na verloop van tijd zal je echter merken dat je lichaam soepeler wordt en dat het je steeds beter af gaat.

Kortom, genoeg redenen om die bokshandschoenen van Bestfightshop nu toch echt aan te schaffen en aan de slag te gaan. Sport en blijf gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *