agenda

Alles om het leven te ordenen

Wil je wat meer orde in de chaos scheppen? Dan kan je dat het best doen door meer zaken te noteren. Daardoor houd je altijd het overzicht over alles wat er speelt op dat moment. Daar heb je dan natuurlijk wel de juiste middelen voor nodig. In de eerste plaats gaat het dan natuurlijk om de keuze voor een goede agenda. Daarin kan je allerlei afspraken opnemen. Niet alleen de plekken waar je heen gaat, maar ook de telefoontjes die je moet plegen. Of hele andere zaken die aan tijd gebonden zijn.

Notities op allerlei vlakken maken

Of je nu tijdens een vergadering allerlei afspraken maakt, of je komt gedurende de dag op allerlei goede ideeën. Het is in alle gevallen belangrijk dat je dit snel kunt opschrijven. In dat opzicht is het gebruik van een notitieboekje van Moleskine aan te raden. Je kunt hier heel gemakkelijk alles in noteren. Daardoor hoeft er dus geen idee meer verloren te gaan. Het is wel zo fijn wanneer je al deze zaken goed op orde kunt houden. Daar doe je het dus ook voor.

De juiste soorten kiezen

Het werken met een agenda en notitieboekje moet natuurlijk wel ook gemakkelijk blijven. Daarom is het zaak om eerst even uit te zoeken wat voor jou de beste opties zijn. Zo is het bijvoorbeeld zaak om het juiste formaat te kiezen. Wanneer je ze in je zak wilt steken, moeten ze veel kleiner zijn dan wanneer je ze bijvoorbeeld in je aktetas of laptoptas bewaart. In alle gevallen is het goed om even te bekijken wat voor jou het meest geschikt is.

Snel leren noteren

Wanneer je voortaan met de boekjes gaat werken, dan is het ook slim om te leren noteren. Zeker wanneer snelheid belangrijk is, moet je het op een geschikte manier aanpakken. Je moet dan weten welke steekwoorden voor jou het meest duidelijk zijn. Je kunt dit vooral ook leren door het vooral veel te doen. Je kunt dan op latere momenten alles beter uitwerken. Waardoor je dus ook optimaal kan zorgen dat je alles bij kunt houden. Dat is wat je ook het liefst wilt.

De mooiste soorten boekjes

Wanneer je voortaan zaken meer gaat noteren, dan is het wel zaak om ook te bekijken hoe je die kan passen bij jouw imago. Dat doe je bijvoorbeeld door voor mooie pennen en boekjes te kiezen. Zo ziet alles er mooi en strak uit. Een voorbeeld daarvan is een Cahier. Dit is een boekje van de hoogste kwaliteit. Het ziet er goed uit, zodat je er ook met meer plezier mee werkt. Het is fijn wanneer het uitnodigt om lekker aan de slag te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *