Cocktails met Rutte gin maken, zo doe je dit!

Cocktails met Rutte gin maken, zo doe je dit!

Wanneer je een borrel organiseert of gewoon een leuk avondje met familie of vrienden hebt gepland, dan horen daar natuurlijk drankjes bij. En niets is lekkerder dan een smaakvolle cocktail. Met een frisse gin-soort – genaamd Rutte Gin – maak je de allerlekkerste cocktails. Wij geven je informatie over hoe je cocktails met Rutte gin maakt.

Wat is Rutte Gin?

Sinds 1872 wordt Rutte gin gedestilleerd door distilleerderij Rutte. De smaak en kleur van dit type gin is afkomstig van vers fruit, kruiden en noten. Rutte Gin is in New York zelfs uitgeroepen tot ‘Best Cocktail ingrediënt’. De frisse en lichtkruidige smaak van het drankje maakt hem erg populair. Dat belooft wat!

Rutte Gin – Het assortiment

In het assortiment van Rutte Gin vind je onder andere de Rutte Celery Gin en de Rutte Dry Gin. De Rutte Cellery Gin is gedestilleerd met verschillende botanische producten zoals koriander, engelwortel, jeneverbes, kardemom, sinaasappelschil en selderij. Deze gin ruikt super fris en heeft een citroenachtige smaak met een kleine touch van selderij. De Rutte Dry Gin is daartegenover een wat meer vertrouwde Gin en is wat meer geschikt voor klassieke cocktails. De Rutte Dry Gin heeft een lichte grapefruit smaak, met een vleugje venkel, jeneverbes en engelwortel.

Cocktails maken met Celery Rutte Gin

Rutte gin is veelzijdig in te zetten voor het maken van cocktails, maar als je deze gin goed wilt leren kennen dan is het goed om te beginnen met een klassieke Gin-Tonic. Het is fris, lekker en ook nog eens makkelijk te bereiden. Je maakt hem met slechts een paar ingrediënten: de Rutte gin, tonic, ijs en in plaats van een schijfje limoen doe je er een stengel bleekselderij bij. Heb je behoefte aan iets nieuws? Dan is de Celery Basil Smash iets voor jou. Deze bijzondere cocktailcreatie laat de botanische smaken van de Celery Gin op een heerlijke manier naar voren komen. Dit heb je nodig: Celery Gin, suikersiroop, citroensap, ijs en basilicumblaadjes. Doe de helft van de basilicumblaadjes in een shaker en crunch dit een beetje door elkaar zodat de smaak van de basilicum vrijkomt. Voeg daarna citroensap en suikersiroop toe met een scheut gin. Schud dit rustig door elkaar en schenk het drankje door een zeefje uit in een met ijs gevuld glas. Genieten maar!

Cocktails met Dry Rutte Gin

Als je niet zo’n fan bent van botanische smaken of selderij en basilicum, dan kun je ook voor de veilige optie gaan. Met de Dry Gin van Rutte kun je ook overheerlijke cocktails maken die net even wat veiliger zijn qua smaak. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke Gin-Tonic of juist een mooie paarskleurige Aviation voor een wat chiquer effect. Voor de Aviation gebruik je de Dry Gin, Maraschino, citroensap en Crème de Violette. Deze cocktail wordt vaak geserveerd met een eetbaar viooltje. Nu heb je genoeg inspiratie voor de lekkerste cocktails met Rutte Gin. Proost!

About Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *