Schanskorf

Drie manieren om je tuin af te sluiten

De achtertuin is een plek waar je heerlijk kunt vertoeven. Lekker op je eigen terras genieten van je rust. Daarbij wil je uiteraard wel een stukje privacy hebben. Hoe vervelend is het wanneer voorbijgangers je tuin in gluren. Een andere reden voor het afschermen van je tuin kan te maken hebben met veiligheid. Het houdt immers ongenodigde gasten buiten je tuin. Daarnaast houdt een afscheiding huisdieren en kinderen juist binnen de tuingrens. Je kunt rustig even naar binnen lopen om een glaasje drinken te pakken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je kind of hand de straat ineens oversteekt. Reden genoeg dus om een tuinafscheiding te maken. Maar hoe?

De houten schutting

De meest bekende manier om je tuin af te sluiten, is waarschijnlijk de houten schutting. Met een schutting creëer je direct meer privacy en kun je heerlijk beschut in je tuin plaatsnemen. Schuttingen van hout kun je vaak kant en klaar kopen. De tuinschermen zijn bij een houthandel te koop. De montage is niet erg moeilijk. Samen met de buurman is de klus zo geklaard. Er zijn verschillende soorten hout die je kunt gebruiken voor een schutting. Erg populair is het Douglas hout. Deze warme houtsoort kent een lange levensduur en is daarmee zeker geschikt voor een houten schutting.

De groene haag

Een andere manier om je tuin mee af te scheiden, is de groene haag. Deze natuurlijke erfafscheiding past in alle tuinen. Het enige nadeel is dat je niet direct een volle, dichte haag ziet na het aanplanten. Een haag heeft tijd nodig om te groeien. Ook dient hij eens of twee keer per jaar gesnoeid te worden. Je hebt er dus wel werk mee, maar na enkele jaren staat er dan ook wel een geweldig mooie groene haag, zonder doorkijk.

Een schanskorven schutting

Nieuw en echt van deze tijd, is de schanskorven schutting. Deze past uitstekend in een moderne tuin en de aanleg ervan is helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Een schanskorf is een stalen korf die gevuld is met breukstenen. Deze tuinafscheiding heeft een robuust en stoer uiterlijk en biedt direct volop privacy. Daarnaast dempt het ook geluiden van buitenaf en kunnen de buren je gesprek niet volgen. Omdat de korven kant en klaar bij je thuis geleverd worden, is het monteren niet zo moeilijk. Na het plaatsen en vullen, heb je direct een mooie schutting die weinig onderhoud nodig heeft. 

Combineren, combineren

Uiteraard kun je ook twee van bovenstaande mogelijkheden combineren. Een houten schutting die wordt doorbroken met een schanskorven schutting of een groen haag met een houten paneel. Er is veel mogelijk. Voor je het weet zit je weer heerlijk in je achtertuin te genieten van je privacy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *