Een koerier auto verzekeren, waar aandacht aan besteden?

Er bestaan op de markt uiteraard zowel particuliere als zakelijke autoverzekeringen. Op het moment dat je een voertuig wenst te laten verzekeren die voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt moet er daarvoor natuurlijk ook een zakelijke verzekering worden afgesloten. Dit is onder meer het geval bij een koerier auto. Voor een koerier auto verzekeren geldt net als voor het verzekeren van andere (zakelijke) voertuigen dat je een keuze kan maken tussen tal van verschillende mogelijkheden. Wat deze mogelijkheden nu precies zijn en hoe je ervoor kan zorgen dat deze verzekering voor jou niet al te duur uitvalt laten we je hier ontdekken.

Wat is een koerier auto?

Een koerier auto is een voertuig welke zoals de naam reeds laat vermoeden wordt ingezet voor koerier doeleinden. Het spreekt voor zich dat dit ervoor zorgt dat er moet worden gekeken in de richting van een zakelijke autoverzekering. Het afsluiten van een persoonlijke verzekering voor een koerier auto zorgt ervoor dat je bij het uitvoeren van zakelijke ritten niet bent gedekt. Het voordeel van het feit dat een koerier auto een zakelijk voertuig is, is terug te vinden in het feit dat je op die manier de premie van de verzekering als kost kan inboeken. Met andere worden, ze kan worden afgetrokken van de winst die je onderneming boekt.

Welke invloed heeft het type koerier auto op de verzekeringspremie?

Je moet je er altijd bewust van zijn dat het type koerier auto in de basis reeds een invloed heeft op de kostprijs die je voor jouw verzekering zal moeten betalen. Er wordt door de verzekeraar namelijk altijd gekeken naar de specificaties van het voertuig. Des te groter het vermogen is van de auto, des te hoger de verzekeringspremie zal komen te liggen. Het is dus met andere woorden niet omdat bedrijf A een koerier autoverzekering kan afsluiten tegen een bepaalde prijs dat, dat ook automatisch geldt voor jou. Een niet onaanzienlijk deel hiervan is namelijk afhankelijk van het vermogen van de auto in kwestie.

Hoe kan je een koerier auto verzekeren?

Wil je een koerier auto verzekeren? Dan zal je altijd kunnen vaststellen dat er op dat vlak een keuze moet worden gemaakt uit verschillende soorten verzekeringen. Wat het afsluiten van een koerier auto verzekering betreft kan je kiezen tussen deze mogelijkheden:

  1. De WA-verzekering;
  2. De beperkt cascoverzekering;
  3. De volledige cascoverzekering;

De WA-verzekering wordt voor koerier auto’s eigenlijk zelden of nooit geprefereerd. Dat is het gevolg van het feit dat deze verzekering slechts een zeer beperkt aantal dekkingen aanbiedt. Je bent op deze manier dan ook alleen maar gedekt tegen schade die wordt aangericht ten opzichte van derden. Voor een koerier auto is dat uiteraard veel te beperkt. Voor een dergelijk voertuig geldt namelijk dat ze daarvoor op jaarbasis gewoon veel teveel kilometers aflegt. Neem jij toch genoegen met deze beperkte dekkingen? Dan kan je er wel op rekenen dat de verzekeringspremie van de WA-verzekering voor koerier voertuigen erg scherp is.

Wanneer je koerier auto verzekeren met een beperkt casco verzekering?

Voor een koerier auto verzekeren kan je uiteraard ook kijken in de richting van een beperkt casco verzekering. Dit is de verzekering die tussen de WA-verzekering en de allrisk in zit. Voor deze verzekering wordt vaak gekozen wanneer de koerier auto die moet worden verzekerd reeds een bepaalde ouderdom heeft bereikt. Daardoor is de waarde immers waarschijnlijk te beperkt geworden om ze nog allrisk te laten verzekeren. Met een beperkt cascoverzekering voor je koerier auto kan je onder meer rekenen op een dekking tegen schade veroorzaakt door brand of water, diefstal of inbraak en natuurlijk ook stormschade of natuurgeweld. Ook glasschade is op deze manier gedekt. De beperkt cascoverzekering kan dus voor het verzekeren van een koerier auto ook zeker en vast de moeite waard zijn om te overwegen.

Wanneer is de keuze voor een allrisk voor jou het interessantst?

Een koerier auto verzekeren gebeurt niet zelden door middel van een allrisk verzekering. Dit is uiteraard de meest complete verzekering die je voor jouw koerier auto kan afsluiten. Dit type van verzekering bestaat in de basis uit alle dekkingen die je terug kan vinden in de WA-verzekering en de beperkt cascoverzekering. Voor de allrisk geldt evenwel dat deze dekkingen nog verder worden aangevuld met de zelf veroorzaakte schade aan het voertuig.

Koerier auto’s rijden op jaarbasis vaak een groot aantal kilometers. Dit zorgt ervoor dat de kans op schade vrij aanzienlijk is. Het is daarbij ook helemaal niet ondenkbaar dat de bestuurder van de koerier auto eens een foutje maakt waardoor de schade aan hem of haar te verwijten valt. In dit geval kan enkel en alleen de allrisk verzekering afsluiten ervoor zorgen dat een deel van de kosten die moeten worden gemaakt kunnen worden gecompenseerd.

Het afsluiten van dit type van koerier auto verzekering mag dan in de basis zeer interessant zijn, je moet ook even rekening houden met de vrij hoge premie die ervoor moet worden betaald. Deze stevige verzekeringspremie zorgt ervoor dat deze verzekering eigenlijk niet is geschikt voor bijvoorbeeld sterk verouderde voertuigen. Bepaal dus altijd voor jezelf of de premie van deze allrisk opweegt tegen de mogelijke compensatie(s) bij schade.

Besparen op de kosten voor een koerier auto verzekeren

Wil je de kosten voor je koerier auto verzekeren kunnen drukken? Dan zijn er tal van verschillende tips waar je rekening mee kan houden. In eerste instantie is een vergelijking uitvoeren natuurlijk altijd een must. Op deze manier kan je reeds een mooie besparing realiseren op de premie die je moet betalen voor jouw koerier auto verzekering. Dat is echter nog niet alles. Er zijn immers nog een aantal andere tips waar je rekening mee kan houden voor het moment dat je wenst te besparen op de kosten van je koeriersverzekering. Het gaat hierbij concreet om de tips zoals hieronder aangegeven:

  1. Pas het eigen risico aan, aan de hand van jouw voorkeur(en);
  2. Voorkom dat je extra dekkingen afsluit die je eigenlijk niet nodig hebt;

Door rekening te houden met de hierboven aangehaalde tips kan ook jouw koerier autoverzekering ongetwijfeld een behoorlijk stuk voordeliger gaan uitvallen. Zoveel is zeker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *