Hoeveel calorieën heeft een man nodig?

Hoeveel calorieën heeft een man nodig?

Hoeveel calorieën heeft een man per dag eigenlijk nodig? Dit hangt van een aantal zaken af. Wil je bijvoorbeeld op gewicht blijven, of wil je juist afvallen of aankomen? Bovendien is het belangrijk om te weten hoe je aan die calorieën moet komen. Het is in ieder geval een goed idee om dit eens door te nemen. Zo heb je een beter idee van wat er allemaal mogelijk is en wat er gebeuren moet. Op die manier kan je ook zorgen dat je optimaal gezond bent en blijft. Let daarom op de volgende zaken.

Het aantal calorieën voor een gezonde man

Om te beginnen is het goed om te weten hoeveel calorieën een gezonde man nodig heeft. Dit is eigenlijk heel simpel. Met 2.500 calorieën per dag ben je er al. In dat opzicht is het dus ook goed om te weten dat je deze calorieën moet verdelen over de eetmomenten op de dag. Aan de hand daarvan is dus ook in te schatten wat er ongeveer in elke maaltijd moet zitten. Het is belangrijk dat je je vooral op gezonde calorieën richt. Dat doe je bijvoorbeeld door de schijf van vijf in acht te nemen.

Calorieën als je wil afvallen


Hoeveel calorieën heeft een man nodig om af te vallen? Je begrijpt dat je inname dan teruggedrongen moet worden. Dat doe je door ongeveer terug te vallen tot 1.800 calorieën per dag. Ook het snijden in je voedingspatroon doe je door het te verdelen over de verschillende maaltijden op een dag. Door in elke maaltijd wat weg te nemen kan je veel bereiken. Bovendien zijn er natuurlijk ook nog andere zaken waar je op moet letten als je wenst af te vallen. Dit doe je buiten het snijden in je maaltijden om als je slim bent.

Goed naar je inname kijken

Het is in ieder geval goed om te bekijken waar er wat te winnen valt. Dat doe je door bijvoorbeeld te bekijken hoeveel calorieën je als man buiten je maaltijden om binnen krijgt. Ben je iemand die regelmatig een snack pakt? Dan kan je daar dan juist wat winnen. Zeker wanneer het de minder gezonde snacks betreft. Het is dan van belang om er goed op te letten dat je daar wat minder mee aan de slag gaat. Zo kan je al snel veel goeds bereiken als je wil afvallen als man.

Meer spiermassa door meer calorieën

Wanneer je als man veel traint en meer spiermassa wil kweken, dan is eten daar ook een belangrijke factor in. Hoeveel calorieën elke man dan nodig heeft, dat kan verschillen. Je moet in ieder geval zorgen dat je boven de 2.500 uitkomt. Let wel op. Dit betekent niet dat je maar alles kan eten. Het is vooral ook belangrijk dat je gezond blijft eten, maar dan wel wat meer. Daarmee zorg je dat de training die je doet uiteindelijk ook resulteert in meer massa. Dit is natuurlijk waar je al die uren in de sportschool voor doorbrengt als man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *