stuc

Stucen van uw plafond voor een stijlvolle look

Het plafond is een belangrijk element om warmte en comfort in elk huis te creëren. In elke ruimte neemt het plafond de meest prominente plaats in. Met goed stucwerk is het mogelijk om het plafondoppervlak van een appartement of huis elegant, plechtig en stijlvol te maken.

Stucen plafond


Een prachtige kroonluchter aan het plafond die een zacht licht uitstraalt, houdt de aandacht vast. Het stucen of bepleisteren van het plafond is een belangrijke stap bij het repareren of mooier maken van het plafondoppervlak. Door het plafond te bepleisteren, worden oppervlaktedefecten verwijderd en bijgewerkt. Ongeacht de gekozen ontwerpmethode, zoals beitsen, behangen of bleken, moet het plafond eerst waterpas worden gemaakt. Een professioneel bedrijf dat jarenlange ervaring heeft en gedegen stucwerk levert, kan u daarmee helpen en ervoor zorgen dat u optimaal kunt genieten van uw plafond.

Duurzaam cementpleister


Voordat met de werkzaamheden wordt gestart, wordt de oude afwerking verwijderd en vervolgens wordt het oppervlak geprimed. Maar als het plafond moet worden geverfd, moet de basis perfect egaal, vlak en glad zijn, omdat verf eventuele gebreken aan het oppervlak nog meer doen opvallen. Cementpleister is een van de materialen die geschikt is voor het bepleisteren van betonnen plafonds. De voordelen van dergelijke verbindingen zijn duurzaamheid en een lange levensduur. Naast de primaire functie van het egaliseren van het plafondoppervlak, is cementpleister een veelzijdig materiaal dat wordt gebruikt voor gebruik binnen en buiten. 

Gips voor stucen plafond


Bij het gebruik van gips voor het stucen van het plafond wordt het gips op het plafondoppervlak aangebracht om een glad, egaal oppervlak te creëren. Doorgaans kan dit proces worden onderverdeeld in gips voor het primair verwijderen van oneffenheden en stopverf voor een fijne egalisering van het oppervlak. De belangrijkste vereisten zijn dat de gebruikte materialen een goede hechting hebben met de verschillende grondstoffen die in de bouw worden gebruikt. Daarnaast moeten ze de mogelijkheid hebben om op een eenvoudige manier een glad oppervlak te vormen. Bovendien moeten de materialen een zekere robuustheid hebben om goed weerstand te bieden tegen invloeden van buitenaf.

Kwaliteitsniveaus stucwerk


Bij het bepleisteren van gipsplaatoppervlakken onderscheiden we vier kwaliteitsniveaus: Q1, Q2, Q3 en Q4. Q1 is het meest basale niveau van stukadoorswerk. Het bestaat uit het bedekken van de schroefkoppen met pasta en een strook van de verbindingen die nauwelijks de afschuining van de platen bedekt. Bij de Q2-pleister zijn de plakstroken die op de voegen worden aangebracht iets breder en overschrijden ze de afschuining van de voegen en zijn de schroefkoppen beter bedekt. Bij Q3 overschrijden de plakranden bij de voegen ver de afschuining. Als het goed wordt gedaan en op de juiste manier wordt geschuurd, zou een Q3 nauwelijks te merken zijn. Q4 is het perfecte pleisterniveau. Dat betekent dat de gipsplaten alleen het materiaal zijn dat als structuur dient en dat ze volledig moeten worden weergegeven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *