auto

Theorie examen hoe lang geldig?

Je wil vast en zeker graag je rijbewijs halen. Maar voordat het zover is moet je eerst nog het nodige aantal rijlessen nemen en theorie examen doen. Op het moment dat je bezig bent met je rijlessen kun je al een theorie examen aanvragen. Je hebt namelijk een geldig theorie certificaat nodig voordat je rij examen aangevraagd kan worden. Een goed moment dus om je daar verder in te verdiepen en te beginnen met leren. Probeer van tevoren de zenuwen onder controle te hebben, zodat je niet zenuwachtig hoeft te zijn tijdens het examen.

Meer over auto theorie examen

Het theorie examen auto kun je in één keer halen, maar dat lukt lang niet iedereen. Het kan zijn dat je zenuwachtig bent, misschien heb je een black-out of vind je dat de antwoorden ineens erg veel op elkaar lijken. Probeer rustig het examen in te gaan, dit kan bijvoorbeeld door van tevoren te oefenen, dan weet je al wat voor vraagstellingen je kunt verwachten. Ook kun je zo een beetje wennen aan het idee van examen doen.  

Onderdelen theorie examen

Je krijgt in totaal drie onderdelen tijdens het examen en het eerste deel zal bestaan uit vragen over gevaarherkenning en de andere onderdelen gaan over kennis en inzicht. In totaal heb je een half uur om de vragen te beantwoorden en dan moet je nog even wachten op de uitslag. Je krijgt alle vragen te zien op een beeldscherm en als je wil kunnen de vragen worden voorgelezen door een computerstem. Als je dat wil dan krijg je oordopjes van het CBR. Het is van belang dat je alles rustig doorleest en goed kijkt naar de antwoorden, want deze kunnen soms wel eens veel op elkaar lijken. 

Geldigheid theorie examen

Als je bent geslaagd is het certificaat van je auto theorie examen anderhalf jaar geldig. Het is dus van belang dat je binnen die tijd ook je praktijkexamen voor de auto met succes behaald, anders moet je opnieuw theorie examen doen. Bereid je goed voor op je examen, zowel de stof uit je theorieboek als hetgeen wat je in de praktijk hebt geleerd kunnen van pas komen als je je examen gaat maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *