3 tips voor als je thuis sport

3 tips voor als je thuis sport

Door de maatregelen die genomen zijn vanwege het coronavirus kan men niet meer in de sportschool sporten. Een alternatief is dan om thuis te sporten. Sommigen deden dit sowieso al, bijvoorbeeld omdat het rustiger is of omdat een sportschool te duur/niet in de buurt is. Als jij al thuis sport of van plan bent dit te doen, lees dan in deze blog 3 handige tips die ervoor zorgen dat jij beter thuis kunt sporten!

Drie handige tips

Het is aangeraden om het volgende te doen wanneer je thuis sport:

  • Gebruik sportsupplementen
  • Investeer in apparaten en gewichten
  • Train op de juiste manier

Zie hieronder per tip een toelichting.

Tip 1: Gebruik sportsupplementen

Het gebruik van sportsupplementen blijft belangrijk, ook wanneer je thuis traint.  De reden hiervoor is dat sportsupplementen ondersteuning bieden bij het sporten en ervoor zorgen dat je beter presteert. Ook al ga je niet naar de sportschool, is het dus verstandig om sportsupplementen te gebruiken. Vooral wanneer je doel spieropbouw is, bieden sportsupplementen als creatine en eiwitshakes veel hulp en ondersteuning.

Tip 2: Investeer in apparaten en gewichten

Met je eigen lichaamsgewicht is er voldoende variatie in oefeningen die je kunt doen als je thuis sport. Denk hierbij aan squats, push-ups, pull-ups, planken, lunges en nog veel meer oefeningen. Wil je echter echt spieren opbouwen en progressie zien, dan is het aangeraden om te investeren in apparaten en gewichten. Met een halterbank, halterstang (met gewichten), dumbells en optrekstang kom je al ver!

Tip 3: Train op de juiste manier

Het is van groot belang dat je oefeningen goed uitvoert. Zo voorkom je blessures en werk je optimaal aan je doel. Train dus op de juiste manier! Als je niet weet hoe je bepaalde oefeningen moet uitvoeren, kun je het vragen aan een vriend of kennis die er verstand van heeft. Ook staan er vele filmpjes op YouTube die laten zien hoe je een oefening uitvoert.

Waarom thuis sporten?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen liever thuis sporten. Ten eerste wil men niet aan een abonnement vastzitten. Ook kan dit abonnement te duur zijn. Verder is het mogelijkheid dat er geen sportschool in de buurt is. Daarnaast houden sommigen ervan om rustig te sporten zonder veel mensen om hun heen. Thuis hoef je niet te wachten tot iemand klaar is met een apparaat! Al met al zijn er dus verschillende redenen waarom men thuis sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *