3 tips voor het inschakelen van en grafisch ontwerper

3 tips voor het inschakelen van en grafisch ontwerper

Wanneer je voor de uitstraling van je bedrijf een stap wil maken is het verstandig om een grafisch ontwerper in te schakelen. Een grafisch ontwerper kan je helpen met het creëren van de juiste uitstraling. En is in staat om jouw ideeën op de juiste manier vorm te geven. In dit artikelen geven we 3 tips die goed van pas kunnen komen wanneer je een grafisch ontwerper wil inschakelen.

Ga voor een goede match

Een goede match is ontzettend belangrijk. Zeker als het aankomt op het grafisch ontwerpen van een nieuwe huisstijl of logo. Een grafisch ontwerper is tenslotte de persoon die heel bepalend is voor de uitstraling van je bedrijf. Daarom is het belangrijk om niet zomaar met iemand in zee te gaan. Spreek een paar keer af om face to face ideeën uit te wisselen. Op deze manier kun je er achter komen of er een klik is. En of de grafisch ontwerper in staat is om de ideeën die jij hebt, op de juiste manier op papier kan krijgen.

Vraag om een portfolio of proefopdracht

Veel ondernemers zijn hierin heel terughoudend, het vragen om een proefopdracht. En dat is zonde. Want het is een uitgelezen kans om te kijken of de ideeën goed op elkaar aansluiten. Ook kun je vragen om een portfolio en referenties. Op die manier kun je ook beoordelen of eerder geleverd werd goed aansluit bij jouw wensen.

Zoek het lokaal

Zeker voor de lokale ondernemers met een lokale – of regionale afzetmarkt is dit een belangrijke tip; zoek je partners zoveel mogelijk lokaal. Het is goed voor je netwerk en lokale partners zijn beter in staat om lokale wensen in kaart te brengen. Zo is er een grafisch ontwerper uit Groningen die alleen maar voor lokale bedrijven werkt. Puur om zo goed mogelijk de grafische ontwerpen aan te laten sluiten op de lokale markt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *