tekst

5 Tips voor het schrijven van een goede webtekst

Het schrijven van goede webteksten is niet altijd even makkelijk. Niet enkel kan hier heel wat tijd in sluipen, bij het schrijven van webteksten ga je ook heel wat opzoekingswerk moeten uitvoeren. In dit artikel helpen bij jou dan ook bij het schrijven van goede webteksten met 5 gouden tips. 

1. Check je spelling

Wanneer je een webtekst schrijft is het een goed idee om ook even de spelling van de tekst na te kijken. Het is namelijk aan het licht gekomen dat Google heel wat waarde hecht aan goede grammatica en spelling. Je kan een spellchecker op je computer gebruiken of je tekst schrijven of plakken in Google docs om de spelling te controleren. Indien je in het Engels schrijft kan je een betalend programma gebruiken zoals Grammarly om je tekst zowel grammaticaal als inhoudelijk te verbeteren. 

  1. Professionele tekst? Ga moeilijke woorden niet altijd uit de weg

Hoewel we vaak horen dat het een goed idee is om zo kort en bondig mogelijk te schrijven, en om relatief makkelijke en bekende woorden te gebruiken, is het toch aan te raden om moeilijke woorden niet altijd uit de weg te gaan. Zo kan het namelijk zijn dat je een professionele tekst moet schrijven. Dan kan het net vertrouwen opbouwen wanneer je woorden gebruikt die wat moeilijker zijn. 

Indien je moeilijke woorden wilt gebruiken kan je altijd beroep doen op woordenlijsten. Zo zijn er bijvoorbeeld lijsten met bepaalde letters zoals een lijst met woorden met de letter Q. Dit soort lijsten kan je helpen met het uitkiezen van goede en doeltreffende woorden die je dan in je tekst kan gebruiken. 

  1. Vergeet de sleutelwoorden niet 

SEO is erg belangrijk wanneer je webteksten schrijft. Vooraleer je begint met het schrijven van een webtekst doe je dan ook best aan zoekwoordenonderzoek. Via dit zoekwoordenonderzoek kom je dan ook te weten welke woorden jouw cliënteel gebruikt om naar jouw product of dienst te zoeken. Indien je deze sleutelwoorden of zoekwoorden dan in jouw tekst gaat verwerken kun jij hoger klimmen in de zoekresultaten. 

  1. Doe voldoende onderzoek 

Ook het onderzoek dat je doet is erg belangrijk wanneer je een webtekst wil schrijven. Je webpagina zal namelijk bezocht worden door een heleboel verschillende mensen, sommigen onder wie kaas gegeten zullen hebben van het onderwerp waarover je schrijft. Zorg er dan ook voor dat de informatie die je deelt correct is. 

  1. Gebruik voldoende tussenkopjes 

Tot slot is het ook erg belangrijk om voldoende tussenkopjes te gebruiken voor jouw webtekst. De sleutelwoorden in de tussenkopjes kunnen je niet enkel helpen ranken, de tussenkopjes maken je tekst ook overzichtelijker. Heel wat mensen zijn namelijk op zoek naar een antwoord op een bepaalde vraag. Wanneer je dan via een tussenkopje signaleert waar de lezer het antwoord op de vraag zal kunnen vinden maak je het leven van de lezer heel wat makkelijker en verbeter je de User Experience.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *