chakra

Chakra kleuren

In de Indiase cultuur spreekt men vaak over Chakra’s, de zogenaamde ‘Wielen des levens’ die in al wat leeft aanwezig zijn. Het gaat om een soort van energievelden die we als mens rondom ons hebben en die geassocieerd kunnen worden met bepaalde delen van ons lichaam. In de Indiase cultuur is vooral de kleur die chakra’s hebben erg belangrijk. Hieronder lees je daar meer over!

De kleuren van chakra’sEr zijn in totaal 7 chakra’s, die van beneden tot boven lopen bij elk levend wezen. Hieronder een overzicht met voor elke chakra de kleur:

1. De Muladhara Chakra

Deze chakra wordt ook wel de wortelchakra genoemd, en is rood. De chakra bevindt zich aan de geslachtsorganen, tussen de benen. De functie van deze chakra is het instandhouden van het instinctieve ‘zijn’ van de mens.

2. De Swadhishthana ChakraDe sacrale chakra is oranje of lichtbruin gekleurd en bevindt zich net onder de navel. Deze chakra heeft betrekking op alles wat met emoties te maken heeft.

3. De Manipura Chakra

Een ander naam voor deze chakra is de Solar Plexus chakra, en hij is geel van kleur. De chakra heeft betrekking op wilskracht, persoonlijke ontwikkeling en het teweegbrengen van verandering.

4. Anahata Chakra

Deze chakra wordt ook wel de Hart Chakra genoemd, en heeft invloed op gevoelens als liefde voor zowel zichzelf als anderen. De chakra is groen bevindt zich logischerwijs bij het hart.

5. Vishuddha Chakra

De Keel Chakra is blauw van kleur een heeft te maken met alles in verband met communicatie en je waarheid spreken.

6. Ajna Chakra

De Chakra van het Derde Oog is paars en heeft een invloed op het verkrijgen van inzicht en begrip over de wereld én jezelf.

7. De Sahastrara Chakra

Ten slotte is der de zogenaamde Kroon Chakra, die violet is van kleur en betrekking heeft op het verkrijgen van een hogere staat van bewustzijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *