paintings

Heb jij al eens van diamond paintings gehoord?

Als jij een fan bent van knutselen en graag creatief bezig bent dan is de kans groot dat je al eens gehoord hebt van diamond paintings. Dit zijn een soort ‘schilderijen’ die opgebouwd zijn uit allemaal hele kleine, glimmende steentjes. De reden dat ze zo heten is dat deze kleine steentjes er uitzien als diamantjes, dat is namelijk de vorm die ze hebben. Deze ‘diamantjes’ zijn er in ontelbaar veel kleuren, wat het mogelijk maakt de kleuren ervan aan te passen aan elke afbeelding. Bij deze hobby plak je deze glimmende steentjes met behulp van een speciale pen op een voorbedrukt canvas. Dit levert een uniek en persoonlijk kunstwerk op.

Hoe werkt diamond paintings maken precies?

Het is niet moeilijk om diamond paintings te maken, maar je hebt er wel een beetje geduld voor nodig. Je moet de glimmende steentjes namelijk één voor één op het canvas plakken, en het kan dus, afhankelijk van het formaat dat je hebt gekozen, even duren voor hij af is. Je hoeft het echter niet met je vingers te doen. Er zit namelijk een speciale pen en wax bij waarmee je de steentjes kunt oppakken. De pen dip je in de wax waardoor hij ietwat plakkerig wordt. Daarna pak je er gemakkelijk de steentjes mee op, en plak je ze op de juiste plek.

Hoe weet je welke kleur waar moet?

Het is niet moeilijk de steentjes op te plakken, maar je moet wel goed opletten dat je de juiste kleur op de juiste plek plakt. Daarom hebben diamond paintings altijd een makkelijk systeem met symbolen, zoals letters, cijfers en andere kleine vormpjes. Elk symbool is verbonden aan een bepaalde kleur, waardoor jij weet welke steentjes je waar moet plakken. En het leuke is: Je houdt altijd steentjes over, want je krijgt er altijd meer aangeleverd dan je nodig hebt. Met deze steentjes kun je freelance diamond paintings maken en ze zelfs op andere oppervlakken plakken. Denk maar eens aan hout, een mooie vaas of een ander decoratie object.

Voor wie is diamond painting bedoeld?

Er is geen specifieke leeftijdsgroep waar diamond paintings voor bedoeld zijn. Ze zijn heel populair onder kinderen, maar worden ook geregeld door volwassenen gemaakt. Het is namelijk een heel ontspannende hobby, en je houdt er ook nog eens een mooi kunstwerk aan over dat je kunt ophangen aan de muur of op een plankje kunt zetten. Er zijn dan ook exemplaren beschikbaar met vrolijke prints speciaal voor kinderen, maar ook prints die niet misstaan in een volwassen interieur. Denk maar eens aan mooie natuurfoto’s. De steentjes geven de foto diepte en maken er een echte eyecatcher van.

Diamond paintings met eigen foto

Wil je graag een diamond painting maken maar kun je geen print vinden die je mooi vindt? Dan kun je er ook een met eigen foto bestellen. Dit kunnen foto’s zijn van je kinderen, je huisdier of andere foto’s die je dierbaar zijn. Deze worden gedrukt op canvas en er worden symbolen aan toegevoegd zodat je weet welke steentjes je waar moet plakken. Diamond paintings met eigen foto zijn stuk voor stuk unieke kunstwerkjes met een persoonlijk tintje. Het is een leuke en originele manier om je foto te bewerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *