De coil van je e-sigaret vervangen

De coil van je e-sigaret vervangen

Heb je een e-sigaret? Dan weet je natuurlijk wat de verschillen zijn met normale sigaretten. Waar je dat het meest in merkt is het onderhoud, dat heb je bij normale sigaretten niet, maar is bij e-sigaretten juist heel belangrijk. Zo moet je regelmatig je vloeistof bijvullen en moet je de e-sigaret af en toe schoonmaken. Maar misschien nog wel belangrijker is het vervangen van de coil. De coil is het onderdeel dat ervoor zorgt dat de stroom van je batterij wordt omgezet in warmte voor de damp. Het is een klein gloeidraadje en het is best een lastig klusje om het te verwisselen. Daarom helpen wij je graag een handje en leggen we je uit hoe je dit het best kunt doen.

Is het wel echt nodig?

Misschien denk je wel dat het helemaal niet nodig is om je coils zo vaak te vervangen, maar dat is het wel. Je zal namelijk vanzelf merken dat je e-sigaret minder goed werkt en zelfs de smaak kan verminderen of zelfs branderig proeven. Soms kan het ook zijn dat je je coil nog niet hoeft te vervangen, maar dat je wel je verdamper even schoon moet maken. Die draai je eenvoudig los waarna je ‘m af kunt spoelen met water. Let daarbij wel op dat je niet té warm water gebruikt.

Vervang je coil op tijd

Het is soms dus genoeg om je e-sigaret alleen even schoon te maken, maar na verloop van tijd ontkom je er niet aan om ook je coil te vervangen. Bij dagelijks gebruik raden we je aan om het eens in de twee tot drie weken te vervangen. Zoals gezegd is het soms wat lastig, dus zorg dat je er goed de tijd voor neemt.

Stappenplan voor het vervangen van je coil

Het is dus niet heel eenvoudig om je coil te vervangen, maar met ons stappenplan moet het lukken! We leggen je in drie stappen uit hoe je dit het best aan kunt pakken.

1. Koppel de clearomizer los. Dat is het reservoir van je e-sigaret en het zit vlak onder het mondstuk. Je kunt de clearomizer loskoppelen door de bovenkant en onderkant verschillende kanten op te draaien. Dit is erg makkelijk om te doen. 

2. Maak je clearomizer leeg, dit is erg belangrijk! Doe je dit namelijk niet dan kan er een grote rotzooi ontstaan en dat wil je natuurlijk niet.

3. Het belangrijkste en lastigste onderdeel; haal de coil eraf. Zorg dat je dit zorgvuldig doet en let erop dat het ijzerdraadje erg strak vast kan zitten. Gebruik daarom een schroevendraaier om het lost te krijgen. Is het je gelukt? Dan kun je eenvoudig de nieuwe coil plaatsen en kun je je e-sigaret weer gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *