Een unieke vloer creëren? Kies voor een beton ciré of vloercoating

Wilt u een unieke vloer creëren, een type vloer die bijna niemand in huis heeft en geheel op maat gemaakt is voor uw woning of bedrijfspand? Dan is het tijd om creatief aan de slag te gaan, of om een creatieve partner in te huren die voor u een unieke vloer kan aanbrengen. Vandaag nemen we twee unieke soorten vloeren onder de loep. De Beton Ciré variant en een gietvloer van genaamd vloercoating. Allebei betaalbare en vrij nieuwe soorten vloeren die zeker het overwegen waard zijn.

Het grootste voordeel van gegoten vloeren

Gietvloeren zijn erg onderhoudsvriendelijk: veeg gewoon alle vuil weg en gebruik vervolgens een aanbevolen schoonmaakmiddel. De meeste gietvloeren hoeven alleen met een vochtige doek te worden gedweild, maar sommige kunnen ook met stoom worden gereinigd. Het kan ook nodig zijn om af en toe een transparante glans, was of kit aan te brengen om het oppervlak tegen kleine krassen te beschermen. Om de ondergrond schoon te houden heeft u eigenlijk alleen een dweil en een stofzuiger nodig. Het is aanbevolen om geen chemische schoonmaakmiddelen te gebruiken omdat dit de topcoating kan aantasten.

Hoelang gaat een gietvloer mee?

In het meest gunstige geval kan een gietvloer tientallen jaren lang meegaan. Het hangt echter ook van de variant af Beton Ciré  biedt een prachtige industriële afwerking maar is minder dik dan een reguliere gietvloer. Ook de betaalbare vloercoating variant kent een beperkte levensduur vergeleken met een normale gietvloer. In bedrijfsomgeving en wordt er vaak gebruikgemaakt van een epoxyvloer. De diepe ondergrond is een stuk dikker maar wordt op dezelfde manier gegoten. Door de extra dikte kan de vloer zware belasting aan en gaat deze zeer lang mee.

Zelf doen of een vakman inschakelen?

Als we eenmaal voor heeft gekozen om een gietvloer in huis te halen dan sluiten voor het volgende dilemma. Gaat u zelf aan de slag om invloed te gieten of schakelt u een vakman in om dit klusje te klaren. De meeste mensen kiezen er tegenwoordig voor om een vakman in te huren omdat u dan meer garantie heeft op een goed eindresultaat. Er zijn tegenwoordig voldoende bedrijven te vinden die u kunnen helpen met het aanleggen van een prachtige gietvloer waar u nog jaren mee vooruit kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *