Haal je motorfiets uit de stalling, want het is weer bijna zomer!

Haal je motorfiets uit de stalling, want het is weer bijna zomer!

De afgelopen weken hebben we al enorm genoten van een paar prachtige lentedagen. Waar de meeste mensen vervolgens volop aan de slag gingen in huis en tuin, kregen motorliefhebbers juist de kriebels om weer op hun favoriete voertuig te springen. Wellicht heb jij al een aantal toffe ritjes op de planning staan of misschien zelfs wel achter de rug. Ben je echter nog niet wezen motorrijden dit jaar? Dan is het belangrijk dat je je motor eerst goed controleert en klaarmaakt voor zijn eerste ritje van het jaar. Ben jij klaar voor weer een nieuw motorseizoen? Steek dan de handen uit de mouwen en ga aan de slag met de volgende tips!

Goede voorbereiding is het halve werk

Een caferacer kopen bij Caferacerwebshop was misschien wel jouw grootste trots. Deze prachtige en sportieve motorfiets staat nu al een aantal maanden te pronken in de stalling en je kunt niet wachten tot je er éindelijk weer op kunt rijden. Toch is het wel verstandig om hier even de tijd voor te nemen. Net als jijzelf na een brakke nacht, kan de motor ook aardig wat opstartproblemen ervaren na de lange wintermaanden. 

Een motor die lang heeft stilgestaan vraagt soms ook wat extra aandacht. Maar geen zorgen, ook jij krijgt hem zeker weer aan de praat. Er zijn altijd van die mazzelaars die de motor enkel moeten starten en de zomerse dag tegemoet rijden, maar de meesten onder ons moeten toch eerst wel wat werk verrichten. Hoeveel werk dit zal zijn hangt volledig van de voorbereiding in de winter af. Welke voorbereidingen heb je getroffen toen je de motor in de stalling had gezet? Als je hier voldoende tijd en aandacht in hebt geïnvesteerd, betaalt dit zich na de winter dubbel en dwars terug.

Nog voldoende benzine?

Dit lijkt misschien een open deur. Natuurlijk heb je je motorfiets wel met een aardige tank in de stalling gezet. Schrik echter niet als je de gashandels bij Caferacerwebshop.com/nl indrukt en je tank leeg blijkt te zijn. Dit fenomeen blijkt namelijk met het jaar erger te worden. Ook als de motor stilstaat is deze namelijk continu in beweging. Door de maanden heen hebben de carburateurs de vluchtige stoffen van de benzine opgenomen en verwerkt. Hierdoor start je vaak met een lege motor. Zonde, maar wel iets om rekening mee te houden. Neem daarom altijd een jerrycan mee naar de stalling, zodat je je benzinetank direct weer kunt aanvullen.

Accu

De accu is misschien wel het meest belangrijke onderdeel van je gehele motorfiets. Zonder voldoende stroomvoorraad is het niet mogelijk om de weg op te gaan. Gelukkig weten de motorliefhebbers wel dat ze hun motor op de druppellader moeten leggen tijdens de wintermaanden. Of in elk geval moeten bijladen voordat ze de weg op gaan.

Als je de motor echter zonder pardon in de stalling hebt geparkeerd, kan de stroomvoorraad een probleem zijn. In de meeste gevallen is de accu dan geheel ontladen en staat je geliefde motor er maar wat treurig bij. Geen knipperlichten die flikkeren, niet het mooie geluid van de accu die start. Indien de accu nog lichtjes brandt, kun je deze nog opladen. Als hij helemaal niets meer doet, dan is het bij sommige accu’s gewoon afgelopen. Meestal ben je dan aan een nieuwe accu toe. Enorm zonde van je geld. En ook nog eens onnodig geweest als je je motorfiets zorgvuldig winterklaar had gemaakt. Een goede leer voor de volgende keer!

Breng de nodige aanpassingen aan

Nu je weer een nieuw motorseizoen tegemoet gaat, kun je ook deze tijd gebruiken om je motor nog wat aan te passen. Je hebt wellicht weer een lekker spaarpotje om aan de motor te sleutelen, dus bedenk goed wat je nog wilt kopen. Denk bijvoorbeeld eens aan een db killer van Caferacerwebshop. Zo ben je de omgeving nooit meer tot last als je tot de vroege uurtjes op jouw geliefde motorfiets rondrijdt.

Klaar voor een nieuw seizoen? Ga dan maar snel aan de slag en haal jouw motor uit een diepe winterslaap!

Dit artikel is geschreven door GMU | Big Data Online Marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *