Hoe herken je een soa als man

Hoe herken je een soa als man

Een soa is een hele vervelende aandoening. Maar hoe herken je een soa als man? Wat zijn de kenmerken waar je op kan letten. Het vervelende is dat er niet slechts één soa bestaat. Er zijn allerlei verschillende vormen die zich op verschillende manieren kunnen uiten. In dat opzicht is het dus ook van belang om te weten welke kwalen bij welke aandoening horen. Op die manier weet je waar je mee te maken hebt en wat je eraan moet doen. De volgende zaken zullen je in ieder geval helpen wanneer je op zoek bent.

Soa’s als schurft en schaamluis


Hoe herken je een soa als man wanneer je veel last van jeuk hebt. Wanneer het gaat om jeuk rond de penis en de balzak, dan kan je in ieder geval een aantal zaken uitsluiten. Je weet namelijk dat het dan om een handvol aandoeningen gaat die zich via jeuk uiten. Denk bijvoorbeeld aan schaamluis en aan schurft. Ook een schimmel, ook wel bekend als candida, kan hiertoe behoren. Daarnaast is het mogelijk dat het om herpes of genitale wratten gaat. Jeuk is dus een goede indicatie voor een beperkt aantal aandoeningen die dit meebrengen.

Bultjes en zweren als uiting


Herken je een soa als man doordat je bultjes of zweren ziet? Dan is het belangrijk om eens te bekijken welke klachten deze uitingen met zich meebrengen. Herpes en genitale wratten horen hier in ieder geval bij. Omdat die zich ook uiten door te jeuken, zoals je hiervoor zag, kan je een goede inschatting maken als je deze twee klachten allebei hebt. Andere soa’s die met bultjes en zweren gepaard gaan zijn HIV en syfilis. Het is dan dus zaak om serieus werk te maken van een behandeling. Dit zijn stevige klachten om mee om te gaan.

Een gevoel van branderigheid

Een bekende klacht is natuurlijk dat van branderigheid. Wanneer je vraagt hoe je als man een soa herkent, dan is dit één van de dingen die je als eerst te horen krijgt. In dat opzicht is het dus ook goed om te weten om welke soa’s het dan gaat. Klachten als gonorroe, chlamydia, herpes en genitale wratten kunnen dit allemaal met zich meebrengen. Daarom is het dus ook belangrijk om goed te bekijken wat je verder voor klachten hebt. Aan de hand daarvan kan je dan bepalen wat de mogelijkheden zijn en wat je eraan doet.

Problemen met afscheiding

Hoe herken je een soa als man? Mogelijk kan dat doordat je afscheiding uit de penis of anus hebt. In dat geval heb je te maken met één van de volgende klachten. Ook hier kan het weer om herpes gaan. Daarnaast kan het ook opnieuw om gonorroe gaan. Daarnaast is de klacht trichomonas een optie. Het is belangrijk om naar de verdere klachten die je hebt te kijken. Op die manier kan je dan zorgen dat je precies weet wat je hebt en hoe je daarmee om moet springen. Op die manier maak je de behandeling beter mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *