Hoe zorgt goede koffie op kantoor voor een betere werksfeer?

Koffie is hét go-to drankje op de werkvloer. Vaak zijn mensen vroeg in de ochtend op kantoor, niks is dan zo lekker om even wakker te worden met een lekker bakkie koffie. Je hoort het al: “lekkere koffie”. Als de koffie op kantoor niet lekker is, zullen werknemers klagen. Door klagende werknemers verslechtert automatisch ook de werksfeer en daarmee ook de werkprestaties. Het is dus super belangrijk om lekkere koffie te hebben op kantoor.

Koffie op de werkvloer zorgt voor een hogere tevredenheid bij werknemers

Sommige werkgevers hebben niet eens een koffiezetapparaat op kantoor. Zij zullen merken dat werknemers bij een tevredenheidsonderzoek aangeven dat ze zichzelf minder productief vinden als er geen koffie te vinden is op kantoor. Als werkgevers dus besluiten om een professionele koffieautomaat kopen, zullen zij direct merken dat dit positieve effecten heeft op de werkvloer en dat hoogstwaarschijnlijk het productiviteits gevoel van werknemers zal toenemen.

Een koffieautomaat functioneert sociale ontmoetingsplek

Een koffiemachine brengt de werknemers ook samen. Het koffiezetapparaat is over het algemeen het punt waar werknemers elkaar vertellen over hun weekend of iets dergelijks. Het is dus een stukje ontspanning tijdens een drukke werkdag. Ook wordt er beweerd dat koffie een verbindend effect heeft. Er wordt gezegd dat tijdens het drinken van een bak koffie met alle collega’s, iedereen gelijkwaardig is. De hiërarchie is op dit moment niet meer aan de orde. Dit zorgt er in de loop van de dag voor dat het teamgevoel versterkt worden.

Imago ten opzichte van klanten

Als er tijdens een vergadering een bak koffie aan je wordt aangeboden zul je daar waarschijnlijk een goed gevoel aan overhouden, mits het een lekkere kop was. Je start het gesprek direct met een goed gevoel, voelt je betrokken en stelt je op je gemak.. Door jouw positieve gevoel over de vergadering wordt het imago van de onderneming, door een klein gebaar al automatisch verhoogd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *