Kamperen maar dan in luxe

Kamperen maar dan in luxe

Misschien herkenbaar, de discussie in het gezin over de manier van vakantie vieren. Een veel voorkomend verschil is de wens naar het campinggevoel maar anderzijds ook een bepaalde vorm van luxe. Je ziet jezelf misschien nog niet twee weken in een tent liggen. Anderzijds is een camping wel heel leuk voor de kinderen. In dit artikel vindt je handige tussenoplossingen.

GlampingHoudt je van het campinggevoel maar wil je eigenlijk wel wat luxe? Dan kan je als tussenweg nog kiezen voor glamping. Een vrije nieuwe manier van kamperen waarbij je overnacht in bijvoorbeeld een tent maar dan met allerlei voorzieningen. Deze vaste tenten zijn eigenlijk een combinatie tussen een tent en een vakantiehuisje. Het campinggevoel maar dan met eigen sanitair, echte bedden en een keukentje. Stap je je tenthuisje uit, dan heb je echt weer het campinggevoel. Leuk voor kinderen en handig voor de ouders.

Kampeerhutjes
Voorheen bood een gedeelte van de campings ook de mogelijkheid om te overnachten in de trekkershut. Voornamelijk gebruikt door wandelaars die een trektocht deden. Tegenwoordig wordt veel breder gebruik gemaakt van dergelijke kampeerhutjes. Daardoor zijn er de hutten er ook in steeds meer vormen en maten. Van natuurlijk tot modern en van ondergronds tot op hoogte tussen de bomen.

Tipitenten
Ook kan je kiezen voor een tipitent. De bekende tenten die gebruikt werden door de indianen. Vaak voorzien van luxe zoals verschillende slaapkamers met bedden, een keukentje, sanitair en een keukentje. Veel van deze tipitenten zijn eigenlijk houten punthuisjes met een groot tentdoek er om heen. Er zijn echter ook tipitenten die wel bestaan uit één grote ruimte. Vaak voorzien van meerdere bedden en een zitje.
Een originele manier van kamperen maar toch met wat meer luxe dan in een gewone tent.

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Via de volgende link vindt je overzichten van allerlei campings per provincie: campings in Nederland.

Vakantiepark en camping in één

Ook kan je kiezen voor de luxe van een vakantiehuisje maar de sfeer van een camping. Dit is mogelijk op vakantieparken waar ook een campinggedeelte bij is. Bij het boeken zou je kunnen aangeven dat je graag een huisje zou boeken dat dicht bij de camping ligt.
Handige overzichten van vakantieparken per provincie vindt je via de volgende link: vakantieparken in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *