keukenstijl past bij een houten vloer?

Welke keukenstijl past bij een houten vloer?

Als je hebt besloten een nieuwe keuken te installeren, dan sta je op het punt een flinke investering te doen; logisch dus dat je een weloverwogen keuze wilt maken bij de aanschaf ervan. De keuken moet natuurlijk wel bij de rest van je interieur passen, zoals bij jouw houten vloer. Zo’n houten vloer is een ideale basis voor je huis, maar hoe laat je deze het mooiste uitkomen? Je kunt beter geen houten keuken in dezelfde kleur nemen. Welke keukenstijl past dan wel goed bij jouw houten vloer? Wij vertellen het je!

Een kleurrijke keuken

Hout past helemaal binnen de actuele natuurtrend en heeft een neutrale uitstraling. Hierdoor gaat een houten vloer prima samen met zowel een strak design als een meer ‘huiselijke’ keuken. In elk geval kun je als eigenaar van een houten vloer vrij met kleuren spelen in de andere elementen van je huis. Denk aan kleurrijke muren, meubels, accessoires en… een keuken vol kleur. Creëer mooie contrasten met kleuren die zowel donker en warm als licht en koel mogen zijn.

Een keuken van contrasterend materiaal

Een houten vloer komt het best tot z’n recht wanneer deze gecombineerd wordt met andere materialen, zoals metaal, glas en textiel – en wanneer je hem goed onderhoudt natuurlijk, door je houten vloer te schuren en oliën. Textiel kun je, als je eethoek in de keuken is, laten terugkomen in accessoires als kussentjes en plaids, en de keuken zelf kan gedeeltelijk uit metaal en glas bestaan. Een topcombinatie met marmer… Tip: maak eerst een moodboard, om te zien wat je het mooist vindt. Als je er niet uitkomt, kun je ook altijd nog professioneel advies inschakelen.

Een natuurlijke keuken

Bij de natuurtrend horen ook motieven van bloemen en planten, die voor (daar heb je ‘m weer) contrast zorgen en die jouw houten vloer mooi laten uitkomen. Een witte, glanzende keuken steekt bijvoorbeeld prachtig af tegen een donkere houten vloer en is echt helemaal af als je hem opleukt met plantaardige touches – op het behang of in accessoires en keukengerei op het aanrecht.

Bij elke stijl: plinten

Op welke keukenstijl jij je oog ook hebt laten vallen, zorg in elk geval dat je jouw houten vloer van plinten voorziet. Die maken je vloer, en dus je keuken, helemaal af. Om de ruimte rustiger en groter te laten ogen, ga je voor plinten in dezelfde kleur als de vloer, voor een witte basisplint of voor plintjes in dezelfde kleur als de deuren. Meer tips voor een houten vloer lees je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *