B Boekhouding software

MKB Boekhouding software: de voordelen van een oplossing op maat voor jouw bedrijf

De meeste MKB’ers zijn logischerwijs veel liever bezig met de core business van het bedrijf, dan met het doen van de boekhouding. Toch is het bijhouden van een goede administratie ontzettend belangrijk en zelfs wettelijk verplicht. Om je administratie perfect op orde te houden en toch zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan de boekhouding kan MKB boekhouding software uitkomst bieden. Een standaard boekhoudpakket met facturatieprogramma aanschaffen zorgt er al voor dat je sneller en beter kunt werken en uiteindelijk meer winst kunt maken. Om echter optimaal van de voordelen van deze slimme software te kunnen profiteren, is het aan te bevelen om te kiezen voor een oplossing op maat.

Waarom MKB boekhouding software aanschaffen?

Het bijhouden van de administratie is veel eenvoudiger wanneer je gebruik maakt van een boekhoudpakket. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Excel maakt goede boekhouding software het immers mogelijk om automatisch factureren te generen en ontvangen betalingen te registeren. Bovendien kan goede boekhouding software digitaal een winst- en verliesrekening opmaken. Hierdoor heb je altijd inzicht in je financiële situatie, zelfs onderweg, en kun je betere bedrijfsbeslissingen maken. Goede software zorgt er bovendien voor dat je veel sneller kunt boekhouden doordat veel repeterende taken voortaan door de bedrijfssoftware worden gedaan. Ben je als ondernemer verplicht om omzetbelasting te betalen? De meeste standaard boekhoudpakketten kunnen voor iedere aangifte berekenen hoeveel je moet betalen of hoeveel je juist terugkrijgt. Dit scheelt veel tijd en voorkomt natuurlijk ook dat je fouten maakt.

Boekhouding software op maat

Er zijn tegenwoordig veel goede standaard boekhouding softwarepakketten op de markt. Afhankelijk van de samenstelling van het pakket neemt dergelijke software vaak een belangrijk deel van je boekhoudingstaken uit handen. Toch zal zo’n standaardpakket nooit volledig aan al je wensen voldoen. Vaak missen er bijvoorbeeld functies die voor jouw bedrijf wel interessant zouden zijn. Ook word je vaak gedwongen om een uitgebreid en duur pakket aan te schaffen, terwijl je lang niet alle functionaliteiten nodig hebt. Hier heb je geen last van wanneer je voor een oplossing op maat kiest. Je kunt dan in overleg met de ontwikkelaar zelf bepalen welke functionaliteiten je nodig hebt en welke juist niet. Bovendien kun je altijd de mogelijkheid openlaten om indien nodig extra functionaliteiten aan je eigen boekhoudingssoftware toe te voegen. Je kunt de software dan in overleg met de ontwikkelaar uitbreiden, zonder dat je afhankelijk bent van de standaardopties van een bepaald systeem.

Ideale boekhouding software op maat

Een oplossing op maat maakt het dus mogelijk om de ideale boekhouding software voor jouw bedrijf te laten ontwikkelen. Zo wordt precies in kaart gebracht welke datastromen van belang zijn en aan welke applicaties of databases de software gekoppeld moet worden. Ook kun je precies selecteren welke processen wel en welke niet moeten worden betrokken bij het ontwikkelen van het pakket. Hierdoor zijn je financiële inzichten altijd optimaal en krijg je meer ruimte om te groeien, innoveren en concurreren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *