iphone

Tips bij het kopen van een iPhone

Is jouw huidige iPhone kapot of aan vervanging toe en kun je wel wat tips gebruiken bij het kopen van een nieuwe? Dan is dit artikel zeker de moeite waard om te lezen! We geven je handige tips die je kunt gebruiken tijdens de zoektocht naar een nieuwe telefoon.

Nieuw of refurbished

Je kunt natuurlijk voor een nieuwe iPhone kiezen, maar wist je dat een refurbished iPhone bijna niet van een nieuwe iPhone te onderscheiden is? Deze refurbished telefoons worden namelijk volledig gecontroleerd en onderdelen worden vervangen waar nodig. Qua prestaties is een refurbished telefoon dus eigenlijk net zo goed als een nieuwe. Daarnaast heb je bij een refurbished smartphone nog de keuze in de uiterlijke staat. Meestal heb je de keuze uit 3: goed, zeer goed en als nieuw. Een iPhone met de uiterlijke staat goed heeft zichtbare gebruikerssporen, een zeer goed telefoon heeft lichte gebruikerssporen en een telefoon met de uiterlijke staat als nieuw is dus niet te onderscheiden van een nieuwe telefoon. Het voordeel van refurbished telefoons is natuurlijk ook de prijs. Doordat het toestel al een eigenaar heeft gehad, is deze ook goedkoper dan een gloednieuwe. 

De camera

De camera’s van telefoons zijn tegenwoordig zo goed, dat je eigenlijk geen cameratoestel meer nodig hebt. Uiteraard heeft elk toestel andere camera eigenschappen. Je kunt kijken naar het aantal pixels, maar ook of het toestel een groothoeklens heeft, of deze een dubbele lens heeft en je kunt kijken naar de kwaliteit van het beeld wanneer je inzoomt. Sommige telefoons hebben een nachtmodus, waarmee je ook in het donker de mooiste foto’s kunt maken.

Het aantal opslagcapaciteit

Een ander punt waar je op kunt letten is de opslagcapaciteit van het toestel. Over het algemeen heb je de keuze uit 64Gb, 128GB en 256GB. Als je heel veel foto’s, video’s, apps en dergelijke op het toestel wilt opslaan, dan kun je het beste voor een iPhone kiezen met veel opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is dus afhankelijk van hoe vaak je het toestel “opschoont”.

De kleur

Uiteraard kun je ook nog een keuze maken uit verschillende kleuren. Wist je trouwens dat de kleur van jouw telefoon vaak iets zegt over jou als persoon? Iemand met een zwarte telefoon is over het algemeen een beetje mysterieus en straalt een bepaalde macht uit. Iemand met een gouden telefoon houdt van luxe en zijn echte levensgenieters. Mensen met een witte telefoon staan voor wijsheid, reinheid en eerlijkheid. Verder heb je natuurlijk ook nog andere kleuren zoals bijvoorbeeld rood en blauw. Waar je nog wel rekening mee kunt houden is dat niet alle kleuren matchen bij telefoonhoesjes. Blauwe telefoons kunnen bijvoorbeeld vloeken met bepaalde telefoonhoesjes.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *