Kleding

Tips voor grote maten herenkleding

Ben je wat langer of wat breder gebouwd? Het vinden van passende kleding kan echt een crime zijn. Ook in grote maten herenkleding wil je er trendy, representatief of sportief uitzien. Met onze tips kom je goed voor de dag en hoef je je niet langer te verschuilen in grote en wijde kleding. Je mag gezien worden!

Grote maten herenkleding met de juiste pasvorm

Met de juiste pasvorm in grote maten herenkleding ben je al een heel eind. Dit is vaak lastig als je een maatje meer hebt. Door voor overhemden of broeken te kiezen die gemaakt zijn van stretch materiaal zorg je ervoor dat de kleding mooi aansluit. Kies hierbij voor kleding met een regular of tailored fit. Draag je overhemd los over je broek. Bij een overhemd let je erop dat de kraag niet te strak zit. Als je wat langer bent, zijn de mouwen van een overhemd al gauw te kort. Strek je armen voor je uit om te kijken of dat bij jou het geval is. Probeer laagjes te vermijden en ook kleding gemaakt van glimmende en strakke stoffen doen je figuur geen goed.

Slim kleurgebruik

Het advies om verticale strepen te dragen is een veelgehoorde tip voor mensen met een forser postuur. Naast het gebruik van patronen en materialen, doet kleur ook veel met grote maten herenkleding. Je hoeft jezelf niet te beperken tot veilig zwart. Ook grijs en navy staan prima bij een langer en breder postuur. Herenkleding in bordeaux en donkergroen kleedt slank af en zorgt ervoor dat je lichaamsdelen niet worden uitvergroot. Voorkom het dragen van dezelfde kleuren. Door verschillende kleuren te dragen, is je uitstraling minder massief. Draag je naar kantoor een tweedelig pak, combineer dit dan met een overhemd met een print of een opvallende kleur stropdas. Kies bij een pak voor een smalle riem. Een brede riem trek teveel de aandacht naar je taille. Maak het geheel af met een horloge, dat in verhouding staat tot de rest van je lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *