Weer naar zee … naar Scheveningen

Ik hou van de zee, of het nu de Oostzee, Noordzee, Middellandse Zee of oceaan is. Er hangt altijd een bijzondere sfeer. Ik woon niet aan zee, misschien verlang ik er daarom vaak naar? Als je daar mijn favoriete vreemde taal spreekt, voel ik me meteen nog comfortabeler. Vroeger wilde ik in de zomer altijd naar de zee. Baden, in de zon liggen … Een paar jaar geleden ontdekte ik dat het strand en de zee in alle seizoenen aantrekkelijk zijn. 

Nu hou ik ervan om gewoon het zand tussen mijn tenen te voelen en comfortabel door het water te lopen. En sneeuw op het strand is ook prachtig. In de winter kun je ook de wind om je neus laten waaien en je hoofd leegmaken … 

In NL – ok in Holland – ben ik tot nu toe op de stranden van Bloemendaal, Zandvoort en Scheveningen geweest. Ik vond Scheveningen vooral zo leuk dat ik daar graag terugkom. Dit strand maakt deel uit van Den Haag. Een strand verwacht je niet in een grote stad. Ok, er zijn andere stranden in Den Haag, maar geen enkele heeft een strandpromenade zoals Scheveningen. Het is gewoon onbeschrijflijk als je gewoon op de tram stapt bij het centraal station en door de stad naar het strand rijdt. Helaas is dit momenteel niet mogelijk, maar het Centraal zal op een gegeven moment klaar zijn. 

Hiervoor ben ik meerdere keren uit Amsterdam gekomen. Ik bezocht 12 jaar geleden voor het eerst een Sealife in Scheveningen. In die tijd bestonden ze niet in elke grote stad. Maak dan een wandeling over de boulevard, bewonder het Kurhaus en droom ervan om daar te overnachten … Sinds 2004 is er in Scheveningen veel gebeurd. 

Sprookjes

De boulevard is gemoderniseerd en de grappige “Sprookjes” figuren van Museum Beelden aan Zee hebben hun plaats ingenomen. Ze waren gemodelleerd naar sprookjes (zie foto’s) en verhalen. Helaas is er momenteel nog steeds een doorn in het oog: de pier, die al jaren aan het afbrokkelen is. Het moet nu eindelijk worden gemoderniseerd, appartementen en een hotel worden gebouwd. Het zou ook zonde zijn als het in deze staat zou blijven … 

Ik hou altijd van hoe snel de wolken bewegen. Je kunt de storm letterlijk op je af zien komen. Een half uur later schijnt de zon weer. Of je staat in de mooiste zonneschijn en kunt de donkere regenwolken al aan de horizon zien samenkomen. En ook bij slecht weer kan het gezellig zijn in een café of in een strandbar … Ik ga zeker nog een keer naar Scheveningen om de heel bijzondere sfeer te proeven. 

Meer Nederland of Holland?

Natuurlijk is er naast Scheveningen nog veel meer te zien in Nederland, of in Holland natuurlijk. Nadeel is wel dat ons kleine landje best wel duur is als het om recreatie gaat.

De kortingskaart van Nappas helpt je wat goedkopere uitjes te vinden, want deze kortingskaart geeft je korting op veel uitjes en recreatiemogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *