accountant

Hoe een accountant het maximale uit je bedrijf haalt

Als ondernemer zoek je altijd naar kansen om je bedrijf te laten groeien en de winst te maximaliseren. De runnen van een bedrijf is een intensieve taak, zeker wanneer je alles zelf doet. Je houdt contact met klanten, werkt aan het verbeteren van je product of dienst, houdt de administratie bij, zorgt dat je personeel tevreden blijft en ondertussen wil je ook kunnen genieten van je successen, maar hier blijft maar weinig tijd voor over. Gelukkig zijn er specialisten die je kunnen helpen bij het runnen van je bedrijf. Een van deze specialisten is de accountant. In dit blog lees je meer over hoe een accountant je kan helpen om het maximale uit je bedrijf te halen.

Hoe kan een accountant mijn bedrijf verder helpen?

Hoewel de accountant misschien niet als dusdanig bekend staat, kan deze heel waardevol zijn voor jouw bedrijf op verschillende manieren. Belangrijk zijn de kennis en ervaring die een accountant en eventueel het accountantskantoor bezit. Jouw kracht ligt waarschijnlijk niet bij de administratieve en financiële zaken binnen je onderneming, maar in de core business. Het is dan ook begrijpelijk dat je deze zaken liever overlaat aan een specialist in de vorm van een accountant. Deze kan je voorzien van speciale software waarmee je jouw financiële situatie op ieder gewenst moment kan inzien en waarmee je de administratie digitaal kunt registreren en monitoren. Maar een accountant betaalt zichzelf vooral terug door je te informeren en te adviseren over alles wat te maken heeft met de financiën en administratie van je bedrijf.

Rechtsvorm wijzigen

Ga je een bv oprichten of wil je jouw bedrijf van rechtsvorm laten veranderen? In bepaalde gevallen kan een eenmanszaak omzetten naar een bv een interessante optie zijn om je bedrijf verder te laten groeien. Je accountant heeft inzicht in jouw bedrijf en kennis over de verschillende rechtsvormen. Ga in gesprek met je accountant om de mogelijkheden te bespreken en te ontdekken wat het beste is voor jouw bedrijf.

De relatie tussen jou en je accountant

De kwaliteit van  de relatie tussen de accountant en een klant bepaalt voor een groot deel hoeveel de accountant precies voor een bedrijf kan betekenen. Meer traditionele accountants beperken zich tot minimale werkzaamheden voor een tarief op basis van uurtje-factuurtje. Handmatig controleren en registreren van de administratie kost veel tijd en beperkt de ruimte om echt waardevol werk te leveren. Moderne accountantskantoren werken voornamelijk digitaal, waardoor het verwerken van data veel sneller en accurater verloopt. Op deze manier blijft er veel meer tijd over om jouw bedrijf verder te helpen door met de ondernemer in gesprek te gaan en samen de kansen voor jouw bedrijf te onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *