Werken bij een uitzendbureau

Werken bij een uitzendbureau? Voor- en nadelen op een rij

Ben je op zoek naar een baan en weet je nog niet wat? Heb je er dan wel eens over nagedacht om bij een uitzendbureau te werken? Want het is een branche die echt wel even de aandacht verdient. Wij geven wat voor- en nadelen voor je, zodat je goed beslagen ten ijs komt om een keuze te maken of je bij een uitzendbureau wilt werken.

Als je een (nieuwe) baan zoekt kan het soms lastig zijn wat nou de volgende stap moet zijn. Maar als je ergens nieuw begint kan het een valkuil zijn dat je heel hard werkt en te veel uren maakt. IJverigheid is goed, maar houd wel rekening met jezelf. Zorg daarom voor een goede balans tussen werk en privé. Daar ga je op lange termijn ook op je werk veel profijt van hebben. En al helemaal thuis.

Voordelen van werken bij een uitzendbureau

Er zijn heel veel mogelijkheden bij een uitzendbureau. Meestal begin je als intercedent als je een starter bent. Hier ga je mensen bij vacatures plaatsen, maar ga je vaak ook op zoek naar nieuwe bedrijven waar je uiteindelijk vacatures kunt vullen. Hier start je als een echte duizendpoot. Je hebt gesprekken met (nieuwe) bedrijven, houdt sollicitatiegesprekken, moet de administratieve kant beheersen (loonadministratie) en hebt een adviserende rol naar jouw flexkrachten. In deze tijd leer je veel over jezelf: want welke kant vind je leuker? Ben jij liever met mensen bezig of ben je een echte salestijger? Vanuit daar is het altijd mogelijk om verder te groeien bij een uitzendbureau. Niet alleen in rol als intercedent, als wel meer richting manager, accountmanager of een functie op het hoofdkantoor. Voor een functie als intercedent hoef je niet een specifieke vooropleiding te hebben. Opleidingen zoals HRM, Bedrijfskunde of Commerciële Economie zijn wel vaak geliefd. Je vindt dus veel mensen terug met deze achtergrond in de branche. Maar heb je totaal iets anders gedaan, zoals Journalistiek? Dan kun je alsnog kans maken op de functie. Gewoon solliciteren en jezelf van je beste kant laten zien.

Nadelen van werken bij een uitzendbureau

De wereld van een uitzendbureau is snel en vluchtig. Als je op een vestiging zit ben je bezig met de waan van de dag: vandaag heeft een bedrijf x flexkrachten nodig. Die moet je dus snel regelen. Morgen moet je er juist weer een aantal afbellen. Met lange termijn projecten ben je wat minder bezig. Daarnaast kan het werk – vooral op de vestiging – voornamelijk repeterend zijn. Daarnaast is koude acquisitie onderdeel van je werk en dat moet je wel geschikt voor zijn. En als laatste: heb je belangst? Dan moet je daar wel vanaf komen! Want je zult veel telefoneren met flexkrachten en bedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *