x-ray micro ct

x-ray micro ct, wat is dat nou precies?

Ken jij x-ray micro ct al? Voor veel mensen is dit concept nog erg onbekend. Het ct-systeem gebruikt röntgenstralen om 2D beelden van een voorwerp om te zetten in 3D beelden.

Wat kan je ermee?

X-ray micro CT kan goed inzoomen op de microgebieden van het voorwerp en heeft hiermee een hoge resolutie. Via een speciale software worden de microbeelden herbouwd en kan je het voorwerp vanuit binnen en buiten in zijn geheel bekijken.

Hoe werkt dit systeem?

Röntgenstralen worden rondom het voorwerpt gemaakt door wel 360 graden rondom het voorwerp te draaien. Deze stralen worden vervolgens door verbonden naar het apparaat, om dit tot een 2D model te maken. Hierna worden deze beelden omgezet in 3D beelden en valt het voorwerp vanuit alle hoeken te bestuderen. De resolutie kan per beeld verschillen. Dit komt natuurlijk omdat niet elk voorwerp hetzelfde is en sommige net wat meer haken en ogen hebben dan de andere.

Wat zijn de voordelen van het systeem

Omdat niet alles goed te zien valt op het voorwerp of van het 2D beeld van het voorwerp, biedt x-ray micro ct de mogelijkheid om het voorwerp vanuit alle hoeken te bekijken doormiddel van een 3D beeld te maken van het voorwerp. Dit helpt om het object beter te bestuderen, fouten te corrigeren en de precisie te meten. Een ander voordeel is dat bijna alles gemeten kan worden via dit apparaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materialen, medicijnen, botten en zo kun je nog wel even door gaan.

Het verhogen van de spanning op de elektronen van de stralen zorgt ervoor dat zelfs de meest dichte voorwerpen omgezet kunnen worden in 3D beelden, lekker makkelijk toch? En dit is natuurlijk nog niet alles. Het ct apparaat biedt ook de mogelijkheid om meerdere 3D beelden van het voorwerp in kaart te brengen en de kansen van manipulatie van het voorwerp te meten.

Dit ct apparaat biedt kansen voor verschillende bedrijven en is dus een perfecte investering voor deze bedrijven.

Kort samengevat is dit apparaat dus echt een super uitvinding voor het bestuderen van voorwerpen.

Bron: https://www.stinstruments.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *