Zoveel soorten gietvloeren, maar welke kies jij

Zoveel soorten gietvloeren, maar welke kies jij?

Gietvloeren, de naadloze vloeren die je kent van ziekenhuizen, parkeergarages en supermarkten, hebben ook de particuliere markt veroverd. Dit type vloer wordt vloeibaar aangebracht en vormt een dunne ononderbroken laag. Dat maakt een gietvloer erg hygiënisch, onderhoudsarm en het uiterlijk uniek en egaal. Gietvloeren bestaan uit een hars (epoxy of polyurethaan) met daaraan een kleur of een effect toegevoegd. Dat betekent dat er een groot aantal mogelijkheden zijn met betrekking tot ontwerp en uitvoering. De keuze om voor een gietvloer te kiezen is zo gemaakt, maar welk type gietvloer kies je?

Gietvloeren met steentjes

Steentapijt, marmertapijt, troffelvloer en steentjesvloer; het zijn allen termen voor gietvloeren waaraan een steentje wordt toegevoegd. Je bepaalt zelf hoe grof of fijn deze steentjes zijn. Het voordeel van dit type gietvloer is dat de prijzen aanzienlijk lager liggen en dat je toch de keuze hebt uit een groot aantal kleuren en effecten. Daarnaast is dit type gietvloer erg goed te combineren met vloerverwarming, omdat de steentjes de warmte langer vasthouden. De vloer wordt afgewerkt met een toplaag, dus de steentjesstructuur is niet voelbaar. Je zult het wel blijven zien en daar moet je van houden. De keuze voor een gietvloer met steentjes wordt dus bepaald door budget en persoonlijke smaak.

Betonlook opties

De gietvloeren met een betonlook zijn duurder, maar het resultaat mag er wezen. Betonvloer, gietbeton, beton ciré, mortex en betonstuc zijn enkele voorbeelden van gietvloeren die het uiterlijk van beton nabootsen. Dat maakt ze ideaal voor de industriële interieurs die momenteel zo in trek zijn in Nederland. Betonlook gietvloeren zijn duurder (prijzen per vierkante meter beginnen bij €75) maar het effect is uniek. Omdat betonlook ook erg warm en sfeervol kan worden uitgevoerd, zal het ook in andere interieurs niet misstaan.

Standaard opties

De standaard gietvloer bestaat uit een epoxy- of polyurethaanhars mengsel met daaraan een kleur toegevoegd. Je hebt dan de keuze uit alle RAL-kleuren of een combinatie daarvan en dat laat je mat- of glans afwerken. Met dit type gietvloer kun je echt een statement maken, bijvoorbeeld door voor wit te kiezen of rood. Omdat allerlei combinaties mogelijk zijn, is het erg geschikt voor kinderkamers. Een gietvloer in een egale kleur met een glanzende toplaag is een schitterende toevoeging aan moderne en minimalistische interieurs.

Vloeren met een natuurtint

De bovenstaande drie opties zijn vooral voor industriële- en moderne interieurs erg mooi, maar ook als je een klassieke- of traditionele inrichting hebt zijn er opties. Zo worden er ook gietvloeren in een verscheidenheid aan natuurtinten aangeboden, zoals terracotta, kalksteen of zandkleuren. Door twee van deze tinten te combineren kan de specialist een marmereffect in je vloer creëren en zo ontstaat er een hele warme sfeer.

Dit alles maakt een gietvloer een waardevolle toevoeging aan elk soort interieur, van modern tot klassiek en van industrieel tot landelijk. Daarnaast zijn ze in elk budget in te passen. Met zoveel opties tot je beschikking, is er vast een gietvloer die past bij jouw situatie en wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *