Kleren maken de man

Kleren maken de man

Kleren maken de man en het was nog nooit zo gemakkelijk of zo goedkoop om er stijlvol uit te zien als vandaag de dag. Door het grote aanbod van herenmode op het internet hoef je nooit meer een lange saaie middag in de stad door te brengen op zoek naar de perfecte outfit. Ongetwijfeld is er meer keuze op het internet, maar je hebt ook veel sneller het gehele aanbod bekeken. Herenmode is bezig aan een opmars die hand in hand gaat met de uitbreiding van online winkelen. Online winkelen maakt het simpelweg veel aangenamer voor mannen om nieuwe kleding te kopen, waardoor er geen excuus meer is om te lang door te lopen in kleding van jaren geleden.

Oude mannen kleding

Nieuwe en modieuze kleding aanschaffen betekent helaas niet dat je er automatisch stijlvol of goed gekleed uitziet. Met de meeste shirts en broeken is niets mis, maar de manier waarop je de kleding draagt en combineert maakt of je er goedgekleed uitziet of niet.

Uitgelicht: hemdvoorhem.nl/overhemden

Natuurlijk zijn er absolute missers onder de broeken en shirts waar sowieso niets van te maken valt, maar meestal is het de manier waarop een kledingstuk gedragen wordt.

Stap 1: vermijd absolute missers

De absolute missers horen niet in het rijtje van kledingstijlen die de tand des tijds doorstaan. Je zult zelfs moeite moeten doen om deze kleding nog in de winkel of webshop te vinden. Meestal vind je de absolute missers in je eigen kledingkast, omdat jij denkt dat het nog wel kan. Niet dus.

– Skinny jeans   – Shirts met grappige teksten

– Driekwart spijkerbroek           – Shirts met v-hals tot halverwege de borst

– Sportief mag, maar gymkleding is voor in de gym       – Mouwloze shirts

– Ripped jeans – Gilet om casual te dragen

Stap 2: Stijlvol dragen

Kleding maakt de man is dus maar één kant van het verhaal. Belangrijker is hoe je de kleding draagt. Houd je aan een aantal vuistregels:

– Goed passende kleding: niet te groot, niet te klein

– Goede kleuren combinatie

– Draag kleuren die bij je passen

– Draag nooit witte sokken

– Strijkvrije overhemden (tip: hemdvoorhem.nl)

Dit is waarschijnlijk moeilijker dan een lijstje volgen met te vermijden kleding. Wat zijn namelijk goede kleurcombinaties? Welke kleuren passen bij mij? Als je twijfelt hou het eenvoudig.

De kleuren wit, zwart, donkerblauw en kaki staan iedereen en kleuren die in de natuur naast elkaar voorkomen zijn altijd te combineren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *