De beste mogelijkheden om je e-mails te beveiligen als bedrijf

Stel je eens voor, je hebt een eigen bedrijf en dan gaan er per dag heel wat e-mails te deur uit. Dit kan naar klanten zijn, maar ook naar leveranciers of concurrenten. Het is hoe dan ook belangrijk dat je gegevens beschermd worden. Daarom is het goed om eens na te gaan wat je doet als het gaat over email beveiligen. Veel bedrijven staan er nog niet bij stil, maar ze komen er pas achter wanneer het mis is gegaan. Om dat te voorkomen wijzen we je er graag op want er zijn tal van mogelijkheden om je e-mails te beveiligen als bedrijf. Je wil namelijk niet dat de gegevens bij derden terecht komen of zomaar op straat belanden. Lees daarom de tips door en ben voorbereid!

Veilig e-mails sturen

Het is belangrijk dat je binnen je bedrijf veilig een e-mail kunt sturen en ontvangen. Je moet daarom je bedrijf goed beschermen tegen de oorzaken van datalekken, daarbij kun je denken aan per ongeluk sturen van gevoelige informatie aan verkeerde personen, berichten die onderweg onderschept worden omdat de verbinding onveilig is en hackers die zomaar inbreken bij de e-mailboxen omdat de wachtwoorden erg zwak zijn. Dit kan en wil je ook voorkomen. Daarom kun je maar beter je bedrijf op een gebruiksvriendelijke manier beschermen tegen deze risico’s. Schakel de hulp in van een professional op het gebied van online beveiliging en kies voor Zivver.

Wat kun je er aan doen?

Het is belangrijk dat fouten van medewerkers voorkomen kunnen worden, ook al zijn het menselijke fouten. Software kan een melding of waarschuwing geven als een mail bijvoorbeeld gevoelige informatie omvat. Nog een andere manier voor extra beveiliging is een tweede factor authenticatie (2FA) toevoegen, op die manier weet je zeker dat alleen de ontvanger van de mail (en eventuele bijlagen) het kan openen. Als je nog een stap verder wilt gaan dan kun je denken aan een automatische TLS beveiligde verbinding of aan asymmetrische zero-knowledge encryptie want ook dat zorgt voor optimale bescherming.  

Bron: https://www.zivver.eu/nl/oplossingen/veiling-e-mailen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *